- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Hittade receptet i en lokaltidning och testade den idag. Den var hur god som helst.
Instruktioner
- Fräs ihop smör och mjöl.
Späd med grädde och mjölk.
Krydda.
Låt sjuda 3-4 min.
Tag kastrullen från plattan.
Skilj gulor och vitor från äggen.
Vispa ner gulorna i smeten tillsammans med bakpulver.
Vispa vitorna styva och vänd ner dem.
Bred smeten i en långpanna 30 gånger 40 cm med smörat bakplåtspapper.
Grädda i 20-25 min i 200 gr.
Tag ut äggkakan från ugnen och låt den svalna och stanna lite.
Stjälp upp den på bakplåtspapper.
Låt kallna under handduk.
- Blanda och bred på creme fraiche och majonnäs.
Strö på små laxstrimlor, rom,dill,lök samt mal över lite svartpeppar.
Rulla ihop från långsidan.
Svep in i plast och kyl( gärna över natten).
Skiva den i portionsbitar.
Servera med en fräsch sallad.
Publicerat den
23 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar