Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros härliga laxrulle till förrätt.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Hittade receptet i en lokaltidning och testade den idag. Den var hur god som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs ihop smör och mjöl. Späd med grädde och mjölk. Krydda. Låt sjuda 3-4 min. Tag kastrullen från plattan. Skilj gulor och vitor från äggen. Vispa ner gulorna i smeten tillsammans med bakpulver. Vispa vitorna styva och vänd ner dem. Bred smeten i en långpanna 30 gånger 40 cm med smörat bakplåtspapper. Grädda i 20-25 min i 200 gr. Tag ut äggkakan från ugnen och låt den svalna och stanna lite. Stjälp upp den på bakplåtspapper. Låt kallna under handduk.
  2. Blanda och bred på creme fraiche och majonnäs. Strö på små laxstrimlor, rom,dill,lök samt mal över lite svartpeppar. Rulla ihop från långsidan. Svep in i plast och kyl( gärna över natten). Skiva den i portionsbitar. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.