Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros kanelgömmor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ett trevligt alternativ till den klassiska kanelbullen som har blivit en favorit både bland stora och små. Grundreceptet är tänkt att bli 24 st, men då blir de ganska stora. Tycker det blir mera lagom om man dubblar antalet stället. Perfekt till kanelbullens dag, eller varför inte en helt vanlig dag då man bara blir sugen på något gott?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Smält smöret och blanda med mjölken till 35-37°C. Rör ner i jästen så den löses helt. Tillsätt äggen, salt, ev kardemumma, socker och 9 dl mjöl. Arbeta ihop till en ganska lös med hanterbardeg, ha i mer mjöl tills degen precis släpper skålens kant. Jäs i ca 35 min till dubbel storlek.
  2. Blanda socker, vanilj och kanel. Ta upp och knåda degen. Dela på mitten och kavla ut två tunna längder på ca 20x75 cm. Bred ut smöret på deglängderna, strössla kanelsocker på och rulla ihop till längder.
  3. Skär ca 6 cm breda bitar och tryck hårt mitt på med kavelns pinne (eller likanande). Lägg över försiktigt på plåtar med bakpapper och jäs 35-40 min under duk.
  4. Pensla kanelgömmorna med ägg och grädda mitt i ugnen i 250°C, 8-9 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.