Mycket kryddor i denna gryta men den är god. Orginalreceptet är det en tsk kajennpeppar MEN det är alldeles för mycket för mina smaklökar, det räcker gott och väl med lite, lite grann.
Instruktioner
- Att äta till:
ris eller pressad potatis
sallad av kruksallat, melon och gurka
- Skär köttet i tärningar, cirka 2x2 cm. Bryn tärningarna med kryddor och vitlök. Var försiktig med värmen så att inte kryddorna bränns. Tillsätt juice och aprikospuré. Låt grytan koka försiktigt tills köttet är mört, cirka 30 minuter.
- Blanda i crème fraîche och smaksätt med kajennpeppar (fritt val) som ger rätten härligt stark smak. Salta eventuellt.
- Lägg i de skivade bananerna strax före serveringen eller servera bananerna i en skål på sidan om. Ris eller pressad potatis hör också till, plus en sallad där melonen passar bra till grytans heta smak.
Publicerat den
13 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar