Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barbros karrégryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket kryddor i denna gryta men den är god. Orginalreceptet är det en tsk kajennpeppar MEN det är alldeles för mycket för mina smaklökar, det räcker gott och väl med lite, lite grann.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Att äta till: ris eller pressad potatis sallad av kruksallat, melon och gurka
  2. Skär köttet i tärningar, cirka 2x2 cm. Bryn tärningarna med kryddor och vitlök. Var försiktig med värmen så att inte kryddorna bränns. Tillsätt juice och aprikospuré. Låt grytan koka försiktigt tills köttet är mört, cirka 30 minuter.
  3. Blanda i crème fraîche och smaksätt med kajennpeppar (fritt val) som ger rätten härligt stark smak. Salta eventuellt.
  4. Lägg i de skivade bananerna strax före serveringen eller servera bananerna i en skål på sidan om. Ris eller pressad potatis hör också till, plus en sallad där melonen passar bra till grytans heta smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.