De här biskvierna är lättare att göra än vad man tror.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan och blanda med äggvita till smidig konsistens.
- Forma matskedsstora kulor, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda ljust gulbruna 12–15 min.
- Fyllningen: Smält chokladen och smöret över vattenbad. Ge grädden ett uppkok och vispa ner den i chokladen. Smaksätt chokladkrämen med rom och vispa den kraftigt då och då tills den kallnar och börjar stelna.
- Bred krämen på kakornas platta sida och forma en fin kulle.
- Ställ dem kallt en timme.
- Glasyren:
Smält chokladen med oljan över vattenbad. Doppa kakornas fyllda sida i glasyren (all choklad går inte åt, men behövs när man doppar). Låt stelna på bakplåtspapper. Biskvierna går bra att frysförvara.
Publicerat den
30 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar