Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vet inte hur många recept på vanligt barkis det finns här - jag ger er ett förslag här iallafall!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen. Smält margarinet och blanda det med mjölken och vattnet. Häll det på jästen och tillsätt saltet, sockret och sedan mjölet. Knåda samman till en deg. Låt jäsa i 30 min.
  2. Baka ut och låt jäsa i 30 min till.
  3. 225 grader i ca 35 min.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lindanemon 10 juni 2008

    Igår skulle jag göra Barkis, och ditt recept är det enda jag hittar här. Jag gjorde 2 limpor, men minskade tiden i ugnen till 20 min. Jag fick höga, fina bröd! Tack!

  • grodbakelse 2 november 2009

    Jättebra recept på supergott bröd :)

  • jgrasjo 22 januari 2012

    Bakade detta för första gången idag. Blev bra men då det är väldigt mycket jäst så skulle jag låtit degen jäsa lite längre eller gräddat några minuter till (tog ut vid en inner temp på 97c) bröden har en svag doft av jäst. Dom smakar och ser ut som barkis, jag gjorde 3 STORA limpor

  • jgrasjo 24 januari 2012

    Bild till föregående kommentar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.