Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Barnens chokladpudding

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gjorde alltid egen chokladpudding då barnen var små. Fick besök igår av min son och barnbarn och sonen saknade dem hemmagjorda chokladpuddingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, majsstärkelse, socker, kakao och ägg i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Låt den svalna lite. Smaksätt med vanillinsocker.
  2. Häll upp krämen i en vattensköljd form eller skål eller i portionsglas. Låt puddingen kallna, det tar 3-4 timmar i kylskåp.
  3. Stjälp gärna upp puddingen från form eller skål på uppläggningsfat.
  4. Servera med vipad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • LEDIVO 31 oktober 2009

    Smakade chokladpudding! Du får utan tvekan högsta betyg fem. Tack för ett bra recept, som helt klart kommer användas framöver när det är dags för chokladpudding.//KAROLO

  • Sork 15 maj 2010

    Wow vilken ljuvlig chokladpudding och så enkel att göra! Aldrig mer köpt pulverpudding i mitt hem. 5 guldstjärnor utan tvekan!

  • busan37 29 september 2010

    Jättegott och smidigt. Jag gjorde den laktosfri. Högsta betyg från mig. 5 guldstjärnor.

  • Exoclyps 9 oktober 2011

    En klar 5a. Provade ett annat recept jag hade hittat online innan men fick inte riktigt det resultat jag ville ha (tror jag kokade för länge den gången dock). Testade detta receptet (kokade lite mindre denna gången ;)) och fick ett perfekt resultat. Toppen va dock lite småseg, men läste någonstans att man ska röra om medans det svalnar, kanske fixar saken. Iaf, smaken och konsistensen under "toppen" utav puddingen va perfekt.

  • Maithai 26 december 2011

    Fick en mkt god smak, tillsatte lite salt för att få till det där lilla extra. Min konsistens blev det mindre bra med...tyckte att den hade tjocknat. Men vid serveringen var den ngt rinnig i konsistensen. Skall testa receptet igen och följa. Stora som små tyckte om desserten:). Tack!

  • Evia 18 januari 2012

    Tack för att du delat med dej av denna supergoda och enkla chokladpudding. Provade göra den första gången för 1 1/2 vecka sen och har gjort den 3 gånger sen dess och kommer göra den många gånger till.

  • carinavisby 26 januari 2012

    Tack för ett enkelt och smidigt recept. Jättegod var den och mycket uppskattad när jag bjöd på den. Serverade jordgubbar och grädde till. Väldigt mumsigt. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.