Den här brukar vara poppis hos alla ungar.
Instruktioner
- Tärna korven 1x1x1 cm och hacka löken grovt.
- Svetta löken i smöret på mellanvärme tills den är transparent och mjuk, den ska inte ta färg. Strö över mjölet och rör om med en trägaffel.
- Slå på ¾ av mjölken och låt puttra en stund. Tillsätt senapen och ketchupen och rör om så att allt blandas. Tillsätt mer mjölk om det är för tjockt (senapen och ketchupen reder också av såsen en aning). Smula ner buljongtärningen i såsen och tillsätt den pressade vitlöken och smaka av med salt och peppar. Eventuellt behövs inget salt eftersom buljongen är ganska salt.
- Låt småputtra en stund tills mjölsmaken gått ur.
- Tillsätt korven och låt småputtra till korven är genomvarm.
- Servera med ris och grönsaker.
- Tips: Vill du ha grytan glutenfri går det bra att toppreda med Maizena utblandad i mjölk istället för bottenredningen ovan.
Publicerat den
17 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god korvgryta hela familjen åt med riktigt god aptit.. =) Hade även i lite färsk hackad persilja.. =)