Perfekt till utflykter eller som mellanmål.
Instruktioner
- Gör så här:
Blanda mjöl, salt och smör. Mixa snabbt ihop till en smulig massa.
Tillsätt keso och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.
- Dela degen i 20 bitar och forma dem till bollar. Tryck ut degen i små aluminium- eller mazarinformar. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ställ formarna på en plåt.
- Skär korvarna på längden och tvären. Fördela korv och ost i formarna.
- Vispa ihop ägg, grädde, oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen i formarna. Lägg på halverade cocktailtomater.
- Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jah jag älskar den här sidan oooh vad bra den är jaaaaahhhh oooh det är sooo skööönt med paj aaahhh oooh min goa paj
verkar vara ett bra recept. går de att frysa?
De går att frysa men uteslut då tomaten, det brukar jag göra. Klart att det blir inte riktigt som nygräddat när man tinar upp de som varit fruset men det går. När du tinat pajerna så lägg på lite extra ost och värm de i ugnen så blir resultatet helt ok. Lycka till.
Denna paj gjordes till oss som inte gillar svamp, den blev väl uppskattad. Det var en väldigt bra pajdeg som lätt lossnade från formen. Ska absolut göras igen.