Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika- och citrontoppad fisk med rött råris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det röda råriset har en vacker färg och en nötaktig smak. Säljs bland annat i hälsokostaffärer med namnet Biofood. 420 kalorier per portion 17 g fett 27 g protein 38 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skala och skiva rödlöken. Hacka basilika, skalad vitlök och pistaschnötter. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
  4. Vänd fisken i blandningen och lägg på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen 15-20 minuter tills fisken är färdig.
  5. Severa fisken med riset och en klick matyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.