Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika- och parmesanfrikadeller med het tomatsås

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som passar perfekt när man tröttnat lite på "vanliga" köttbullar. underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vattnet och ströbrödet i en stor bunke. Tillsätt färsen och de övriga ingredienser till frikadellerna. Blanda väl så det fördelar sig jämt.
  2. Rulla matskedsstora köttbullar och stek sedan dessa på smörat järn, när dom är så gott som klara ska du i med tomatsåsen som dom ska få gotta sig i.
  3. Häll över burken med de krossade tomaterna och ketchupen över köttbullarna i järnet. Tillsätt därefter vattnet och smulad buljongtärning i blandningen, sedan sambal oelek. Låt puttra lite i ca 5 min. Därefeter tillsätts salt, peppar, basilika och cayennepeppar. Rör om. Efter detta ska de pressade vitlöksklyftorna i. Därefter ska honungen tillsättas – ringla över maträtten och blanda sedan väl. Låt småputtra i ca 5 minuter. Tillsätt sedan matlagningsgrädden. Låt puttra ett litet tag. Servera denna kryddiga rätt med nykokt pasta ex taglitelle.
  4. Denna rätt funkar utmärkt att ta med sig dagen efter till jobbet då bullarna verkligen dragit åt sig alla härliga smaker.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • frokeneva 8 februari 2011

    Jättegott!

  • theresebbb 10 februari 2011

    Tack så mycket! :)

  • mazzarinen 15 augusti 2011

    Detta var jättegott! Jag rullade in en bit mozzarella i varje köttbulle också. Det blev väldigt gott. Tack för receptet. Kommer göra detta fler gånger :)

  • ellinorhedelin 22 januari 2012

    Supergott!! Jag tog lammfärs istället för fläskfärs och mixade ihop smeten för att få en jämn konsistens- blev hur bra som helst :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.