En rätt som passar perfekt när man tröttnat lite på "vanliga" köttbullar. underbart gott!
Instruktioner
- Blanda vattnet och ströbrödet i en stor bunke. Tillsätt färsen och de övriga ingredienser till frikadellerna.
Blanda väl så det fördelar sig jämt.
- Rulla matskedsstora köttbullar och stek sedan dessa på smörat järn, när dom är så gott som klara ska du i med tomatsåsen som dom ska få gotta sig i.
- Häll över burken med de krossade tomaterna och ketchupen över köttbullarna i järnet.
Tillsätt därefter vattnet och smulad buljongtärning i blandningen, sedan sambal oelek. Låt puttra lite i ca 5 min.
Därefeter tillsätts salt, peppar, basilika och cayennepeppar.
Rör om.
Efter detta ska de pressade vitlöksklyftorna i.
Därefter ska honungen tillsättas – ringla över maträtten och blanda sedan väl.
Låt småputtra i ca 5 minuter.
Tillsätt sedan matlagningsgrädden. Låt puttra ett litet tag.
Servera denna kryddiga rätt med nykokt pasta ex taglitelle.
- Denna rätt funkar utmärkt att ta med sig dagen efter till jobbet då bullarna verkligen dragit åt sig alla härliga smaker.
Publicerat den
5 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!
Tack så mycket! :)
Detta var jättegott! Jag rullade in en bit mozzarella i varje köttbulle också. Det blev väldigt gott. Tack för receptet. Kommer göra detta fler gånger :)
Supergott!! Jag tog lammfärs istället för fläskfärs och mixade ihop smeten för att få en jämn konsistens- blev hur bra som helst :)