Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika- och rosmarinkryddad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Bra som bjudrätt eller till en lite festligare vardagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa bort senor samt fetthinnor på fläskfilén. Blanda örter, olja, salt och socker i en matberedare till en röra.
  2. Täck hela filén med röran. Hetta upp smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet tills hela filén har fått färg.
  3. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, ca 15 minuter. Ta ut köttet och låt det vila i ca 10 minuter. Skär i skivor innan servering.
  4. Servera med en blandad sallad med lite olivolja, flingsalt och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.