Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika- och sauternesmarinerade hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De marinerade halllonen kan även förtäras med vanilj och/eller chokladglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina de frysta hallonen.
  2. Strimla basilikan och blanda med hallonen. Slå över Sauternesvinet och låt marinera i minst en timme.
  3. Smält mörk och vit choklad var för sig.
  4. Tag därefter två skålar och slå i 1/3 av grädden i den ena och lite mindre än 1/3 i den andra. Vispa grädden lätt.
  5. Vispa sedan ned vit choklad i skålen med den mindre mängden grädde och den mörka chokladen i den andra skålen. Vispa tills blandningarna blir homogena.
  6. Blanda äggulan med 1/3 av grädden.
  7. Fördela hälften av äggblandningen i varje chokladsmet.
  8. Ställ in i kyl för att stelna. Vid servering kan moussen formas till små ägg med hjälp av två skedar. Garnera med hallonen.
  9. Eller servera hallonen med vanilj och/eller chokladglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.