De marinerade halllonen kan även förtäras med vanilj och/eller chokladglass.
Instruktioner
- Tina de frysta hallonen.
- Strimla basilikan och blanda med hallonen. Slå över Sauternesvinet och låt marinera i minst en timme.
- Smält mörk och vit choklad var för sig.
- Tag därefter två skålar och slå i 1/3 av grädden i den ena och lite mindre än 1/3 i den andra. Vispa grädden lätt.
- Vispa sedan ned vit choklad i skålen med den mindre mängden grädde och den mörka chokladen i den andra skålen. Vispa tills blandningarna blir homogena.
- Blanda äggulan med 1/3 av grädden.
- Fördela hälften av äggblandningen i varje chokladsmet.
- Ställ in i kyl för att stelna.
Vid servering kan moussen formas till små ägg med hjälp av två skedar. Garnera med hallonen.
- Eller servera hallonen med vanilj och/eller chokladglass.
Publicerat den
27 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar