Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika- och senapsgriljerad blomkål med grönkålspesto

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Låt en av julbordets stora mittpunkter få grönt sällskap i år!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Ansa blomkålen (eller skala rotselleri eller kålrot). Lägg den i en ugnssäker form. Pensla kålen med olja och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen. Blomkålen tar ca 1 timme (selleri ca 2 timmar och kålrot ca 3½ timmar).
  3. Grönkålspesto: Mixa grönkål, valnötter, skalade och grovhackade vitlöksklyftor och cheddarost. Späd med rapsolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Griljerad blomkål: Mixa basilika och ströbröd. Ta ut kålen ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Blanda äggula och senap och bred på kålen. Strö ströbrödet över senapen. Sätt in mitt i ugnen i 10-15 minuter, eller tills det fått fin färg.
  5. Servera den griljerade kålen med grönkålspeston.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.