Låt en av julbordets stora mittpunkter få grönt sällskap i år!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Ansa blomkålen (eller skala rotselleri eller kålrot). Lägg den i en ugnssäker form. Pensla kålen med olja och krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen. Blomkålen tar ca 1 timme (selleri ca 2 timmar och kålrot ca 3½ timmar).
- Grönkålspesto:
Mixa grönkål, valnötter, skalade och grovhackade vitlöksklyftor och cheddarost. Späd med rapsolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
- Griljerad blomkål:
Mixa basilika och ströbröd. Ta ut kålen ur ugnen. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Blanda äggula och senap och bred på kålen. Strö ströbrödet över senapen. Sätt in mitt i ugnen i 10-15 minuter, eller tills det fått fin färg.
- Servera den griljerade kålen med grönkålspeston.
Publicerat den
13 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar