Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika- och vaniljglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

God och ovanlig smak kombination...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1 dl av grädden. Repa bladen av basilikan och lägg ner dem i grädden att dra 1 timme.
  2. Mixa basilikagrädden. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda den med äggsmeten och vaniljsockret. Vänd till sist ner basilikagrädden.
  3. Häll glasskrämen i en skål. Täck och ställ den i frys. Rör försiktigt i smeten efter ca 1 timme. Frystid 3-4 timmar.
  4. Servera i skålar, riv lite choklad över glassen innan du serverar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.