Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika- och vitlöksvinäger

 
Skriv ut

Stapelvinäger för de flesta av mina grönsalladdressingar och till vinägrett. Finns att köpa färdig, men blir billigare att göra själv och man kan styra valet av vinäger. Jag är barnsligt förtjust i en billig vit balsamvinäger ( Emiliani ) som finns på Willys.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöken och dela klyftorna flera gånger på längden. Lägg ner i vinägerflaskan.
  2. Plocka av alla basilikabladen och ta bort stjälkarna. Peta ner bladen i flaskan, förslut den och ställ den i ett varmt och soligt fönster. Ruska om den då och då.
  3. Låt den stå tills dess att basilikan börjar sjunka. Sila bor bladen, ta bort vitlöken och låt grumset sjunka till botten. Dekantera och ställ mörkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.