Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilika-passion pannacotta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna pannacotta (som ju egentligen inte är pannacotta eftersom grädden inte kokas) bjöds det på i mataffären en dag. Fräsch och god! Passionsfrukten går bra att byta ut mot annan frukt eller bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden till relativt lös konsistens, blanda i yoghurten, sockret och vaniljfröna.
  2. Koka upp ett par matskedar vatten och lös upp gelatinbladen i det. Blanda i gelatinet i gräddblandningen under omrörning.
  3. Portionera upp hälften av pannacottan. Sedan ett lager av passionsfruktkött och sedan resten av pannacottan. Låt stelna i kylskåp minst en timme.
  4. Basilikasirap: Koka limesaften och sockret till en sirap och låt svalna. Mixa basilikan i en mixer och blanda ihop med limesirapen. Sila den gröna sirapen. Häll lite sirap över den stelnade pannacottan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaobergelg 15 april 2012

    Gjorde denna första gången till nyårsmiddagen. Varvade "färgerna" och gjorde basilikasirapen lite extra grön med karamellfärg. Serverade i gamla likörglas. Kanongott , bra balans i smakerna. Har gjort den flera gånger sedan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.