Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod maträtt som även min man gillar (han gillar inte så mycket fisk)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form med smör och lägg i fisken, hel eller i portionsbitar.
  2. Skålla tomaterna (sätt ett kryss på toppen och botten på tomater och lägg dom i kokande vatten 30 sekunder lägg sedan i kallt vatten och ta bort skalet) och tärna dom. Blanda dom med hårdvispad crème fraiche och klipp ned basilika (spara dom finaste bladen) Blanda väl och smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över fisken och sätt in formen mitt i ugnen i 15-20 min beroende på om den är hel eller i portionsbitar.
  3. Garnera med basilikablad och servera med pressad potatis (och citron)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Heisjo 25 februari 2010

    Jättegott och enkelt recept! Jag använde lätt creme fraiche, det var gott men den är ju inte vispbar:-)

  • Annrh 27 november 2012

    Ett jättegott recept men jag gör med 4 skållade tomater och 4 dl crème fraiche för att det ska bli mer sås. Det är ju det som är det gottiga i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.