Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikabröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Gott bröd till soppa.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 200°. Lös jästen i vattnet och tillsätt sirap, salt, basilika och så mycket av mjölet så att det blir en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 min. Kavla ut degen 1/2 cm tjock och rulla ihop som en stor giffel. Låt jäsa igen 30 min. Grädda brödet 25-30 min. Om du vill ha mjuk skorpa så pensla med vatten, låt annars brödet kallna utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.