Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikabröd med soltorkade tomater

(1 kommentar)  
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Goda sommarbröd till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär tomaterna i bitar. Hacka basilikan. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja. Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Blanda i mjöl och basilika i degen. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till längder och dela dem i 36 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 º.
  4. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg. Klipp ett kors i bröden. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Roskerstin 18 juni 2012

    Ett underbart gott bröd, gjorde succé på studentfest, rekommenderas varmt, en klar 5:a!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.