Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikagrillade havskräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Klyv havskräftorna på längden och plocka bort tarmen och magsäcken som finns alldeles bakom ögat. Allt annat skall vara kvar i skalen. Knäck klorna lätt på några ställen med en nötknäppare. Fördela kräftorna på ett ugnsbleck med köttsidan upp. Sätt ugnen på högsta grillvärme. Skala vitlök och schalottenlök och kör i mixer tillsammans med olivolja, nymalen peppar och basilika till en grön sås. Pensla köttsidorna på kräftorna med såsen. Grilla hastigt nära grillelementet i ugnen. Köttet skall precis stelna och vitna men behöver inte få så kallad grillyta, då blir det bara segt. Servera omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.