Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikamarinerad gösfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är ett lättlagat och mycket gott gösrecept. Marineringen av gösen tar 2-4 timmar, men själva tillagningen går sedan snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj filéerna, skär i breda bitar, som läggs i ett lager i en liten långpanna eller ugnssäker form. Salta filéerna.
  2. Skala citronen med en potatisskalare. Skär citronskalet i mycket tunna strimlor och strö dessa över filébitarna.
  3. Blanda därefter en marinad av saft från citron, vitvinsvinäger, basilika, vin, vitlök, paprika, schalottenlök och lagerblad i bitar. Häll marinaden på fisken och låt det stå övertäckt med smörpapper i rumstemperatur 2-4 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175º. Smält Milda i en kastrull och häll det över fisken och marinaden. Lägg ett smort smörpapper över långpannan. Gösen ska sedan pocheras. Pochering betyder att man låter fisken sjuda på svag värme. Vid pochering får inte vattnet ha högre temperatur än 85-90º. När temperaturen inne i fisken är ca 55º är den färdig. Fiskköttet är då vitt och ogenomskinligt.
  5. Sätt in långpannan i ugnen och låt fisken pochera tills den är färdig efter 6-8 minuter.
  6. Häll försiktigt över marinaden i en kastrull och koka ihop några minuter. Smaka av och servera den som sås till fisken. Strö den hackade persiljan över fisken.
  7. Servera med kokt potatis och någon kokt grönsak, t.ex. broccoli.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sikaal 22 juni 2009

    Hej! Tror du att man kan använda filé på lake till detta receptet? MVH Sikaal

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.