Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikapaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Enkel, somrig och fräsch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop mjöl, vatten och margarin. Låt degen ligga till sig i kylskåp ca 1 timme (går bra att trycka ut i form direkt om man har bråttom). Tumma ut degen i en ungefär 20x35 cm stor form. Pricka med en gaffel i bottenså att det ej blir bubblor i skalet när det gräddas. Låt formen stå i kylskåp ytterligare 15 minuter. Förgrädda sedan i 10 minuter, 200 grader. Ta ut formen och sänk temperaturen till 175 grader.
  2. Bred ut ett tunt lager senap på pajbottnen. Strö på basilikan, hela eller sönderrivna blad efter tycke. Fördela tomaterna jämnt i pajskalet. Rör ihop ägg, créme fraîche, salt , riven ost och skinka(strimlad/tärnad/enligt egen preferens) och häll i pajskalet. Grädda i ca 35 minuter i 175 grader.
  3. Servera gärna med någon grönsallad med t.ex. sockerärtor i.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nilha 17 oktober 2009

    Gott och spännande med senap på botten som gav lite smak utan att ta över!

  • Lavinini 5 juli 2016

    Lagade denna jättegoda paj flera gånger förra sommaren och nu är det dags igen. Den är lika god ljummen som kall och alla som bjudits på den tycker den är väldigt god och fräsch. /ella

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.