Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikapizza med champinjoner

 
Skriv ut

Vegetarisk pizza utan tomat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i saltet och vattnet. Tillsätt oljan. Arbeta in så mycket mjöl att degen blir smidig. Forma degen till fyra små runda bollar som ställs att jäsa ett par timmar under duk.
  2. Sätt ugnen på 275°. Skär champinjonerna i skivor. Lägg dem i kall panna, sätt på värmen och låt champinjonerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort. Öka värmen, lägg i smöret och fräs ytterligare en stund.
  3. Hacka basilikan ytterst fint eller kör den i mixer med lite olivolja. Kavla ut degen till fyra tallriksstora pizzor. Fördela först osten och sedan champinjonerna på degen men lämna lite runt kanten utan fyllning. Fördela basilikan över pizzorna. Grädda pizzorna i ca 7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.