Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 3 minuter
Skriv ut

Denna sås är mycket god och jag använder den till pasta med kyckling, kycklingsallad och mycket annat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I en mixer, klipp ner basilikan i grova bitar med stjälkar och allt. Tillsätt majonnäs, pressad vitlök och Sambal oelek. Kör mixern. Tillsätt Creme Fraische, salt och peppar och kör igen. Kan användas till;
  2. Blanda såsen med stekt, skivad kycklingfilé och lägg ovanpå tagliatelle tillsammans med vitlöksfrästa sockerärtor och champinjoner.
  3. Fyll en baugette med kycklingen och såsen, parmesanflagor, soltorkade tomater, körsbärstomater och sallad.
  4. Lägg sås och kycklingblandningen på en skiva lantbröd. Runt brödskivan på tallriken läggs blandad sallad och sedan flagar man färsk parmesan över allt med en osthyvel. Stänk över en god olivolja och strö lite flingsalt över salladen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 12 februari 2010

    Underbar sås med lagom med sting:-) Rekommenderas varmt. Passar utmärkt till parmesanpanerad kycklingfilé

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.