Instruktioner
Skala och tärna potatisen.Stek vitlöken glansig i smör i en stor kastrull. Häll i potatisbitarna och låt dem fräsa med utan att ta färg.
Häll i grönsaksbuljongen och sjud ca 15 min, med lock till potatisen är mjuk.
Mixa till puré med stavmixer.
Tillsätt grädde och koka upp soppan.
Plock av alla bladen från en basilikaplanta, spara några till garnering, och lägg resten i en mortel. Gnid sönder bladen med mortelstöten så att den gröna klorofyllen kommer ut. Häll basilikamoset ooch parmesanosten i soppan och blanda.
Smaka av med salt och peppar.
Skär mozzarellaosten i skivor. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg dem försiktigt i soppan så flyter de.
Strö över några hela basilikablad och servera.
Jättegott. Jag gjorde inga hjärtan av osten, bara hade den i bitar.
Den här soppan blev jag bjuden på i helgen hos goda vänner. Den gjorde succe hos alla runt bordet. Jag tycker att den kanske passar bäst som en förrätt. För mig är den en klar femma. Mvh pia
Jättegod soppa som jag blev bjuden på hos en kompis som förrätt. Jag kommer absolut att göra den själv hemma. 4,5 stjärna från mig. Mvh Pia