Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Battenburgkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Riktigt häftig och verkligen supersmaskig kaka som imponerar på gästerna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och klä med bakplåtspapper en långpanna på 20 x 30 cm och dela den på mitten med en "vall" av bakplåtspapper eller aluminiumfolie.
  2. Rör smör och socker ljust och luftigt. Tillsätt vaniljsocker och därefter äggen ett i taget och vispa noga efter varje tillsats. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Häll hälften av smeten på ena sidan av formen. Vänd ner kakaopulvret tillsammans med lite mjölk i den andra hälften och häll ner blandningen i den andra delen av formen.
  4. Grädda i 200°C i 20 minuter eller tills kakan har höjt sig och känns fast vid beröring. Stjälp upp den på ett bakgaller och låt den kallna.
  5. Skär, när kakan har kallnat, varje halva i 4 delar på längden. Bred aprikossylt på alla sidor av längderna och lägg ihop en ljus och en mörk remsa. Lägg ihop resten så att varannan blir ljus och varannan mörk. Pressa ihop bitarna väl.
  6. Kavla ut marsipanen tunt på ett bakbord pudrat med florsocker till en rektangel på ca 35 x 25 cm. Lägg marsipanen runt hela kakan. Pressa hårt ihop den mot sidorna och jämna till kanterna.
  7. Gör om du vill ett vågmönster längs ytterkanterna och ett dekorativt mönster på ovansidan av kakan genom att snitta i marsipanen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.