Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bavette Pescatrice - Bavette med fisk och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

– Det här är en rätt jag komponerat själv. Jag ville göra en pastarätt som är syrlig till smaken och känns fräsch fast den är gjord på grädde. Pescatrice betyder marulk som från början är en ingrediens i denna rätt. Eftersom den numera är rödlistad använder jag sej istället som har en bra fasthet i köttet, för miljöns skull. Till detta har jag använt en pasta som heter Bavette som liknar spaghetti men är tjockare och oval till formen. Såsen och pastan gör sig utmärkt tillsammans och gör att pasta lägger sig perfekt i gommen, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i 3x1 cm stora bitar. Bryn vitlök och peperoncini på medelvärme i olivolja, tills vitlöken blir mjuk. Tillsätt tomatpuré. Häll på Barilla tomatsås all’Arrabbiata. Häll på vinet och pressa ner saften av en halv citron. Låt alltsammans puttra i cirka 5-7 minuter.
  2. Häll i fiskfond och grädde. Vispa runt och fortsätt puttra cirka 4 minuter. Lägg i fisken cirka 4 minuter innan servering. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan cirka 1 ½ minut innan koktidens slut, men ta cirka 1 dl av pastavattnet åt sidan och tillsätt det i såsen tillsammans med pastan. Vänd runt, koka upp och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut. Garnera med citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.