Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bayersk dessert

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Supergott med plommonvinsås. Såsen finns i ett annat av mina recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Lägg mjölet i en bunke. Värm mjölken till 37°C och lös upp jästen i mjölken. Gör en fördjupning i mjölet och häll i jästblandningen. Lägg också i socker, salt, fettet i små bitar och hälften av det söndervispade ägget. Blanda samman allt till en smidig deg, för hand eller i matberedare. Täck över och låt degen jäsa till dubbel storlek. Knåda degen lätt och forma den till en rulle. Täck över och låt den jäsa ytterligare ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Arbeta mandelmassan mjuk och forma den till en smal rulle. Dela den i 20 bitar och forma kulor. Dela degen i 20 bitar och rulla bullar. Gör en fördjupning i varje och lägg i en mandelmassekula. Forma degen runt mandelmassan. Lägg bullarna bredvid varandra i en smord ugnssäker form, ca 20 cm i diameter. Låt bullarna jäsa 5-10 min. Pensla dem med resten av ägget, ev blandat med lite mjölk.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta florsocker över de varma bullarna och servera med såsen som finns i ett av mina recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.