Supergott med plommonvinsås. Såsen finns i ett annat av mina recept.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Lägg mjölet i en bunke. Värm mjölken till 37°C och lös upp jästen i mjölken. Gör en fördjupning i mjölet och häll i jästblandningen. Lägg också i socker, salt, fettet i små bitar och hälften av det söndervispade ägget. Blanda samman allt till en smidig deg, för hand eller i matberedare. Täck över och låt degen jäsa till dubbel storlek. Knåda degen lätt och forma den till en rulle. Täck över och låt den jäsa ytterligare ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°C. Arbeta mandelmassan mjuk och forma den till en smal rulle. Dela den i 20 bitar och forma kulor. Dela degen i 20 bitar och rulla bullar. Gör en fördjupning i varje och lägg i en mandelmassekula. Forma degen runt mandelmassan. Lägg bullarna bredvid varandra i en smord ugnssäker form, ca 20 cm i diameter. Låt bullarna jäsa 5-10 min. Pensla dem med resten av ägget, ev blandat med lite mjölk.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta florsocker över de varma bullarna och servera med såsen som finns i ett av mina recept.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar