- Serverar: 2 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Ett mycket mustigt och saftigt bröd.
Går perfekt att skiva och frysa.
Det går bra att använda en mörk lättöl gärna av Bayersk typ.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och värm ölen till fingervarm ca 37 grader.Häll lite av ölen över jästen och rör om så jästen löser sig.Häll i resten av ölen samt alla övriga ingredienser.
Knåda gärna med degkrokar i minst 20 minuter.
Pudra lite mjöl över och låt jäsa i ca 40 minuter övertäckt.
- Stjälp upp och knåda på mjölat bakbord.Dela i 2 delar och tryck ut varje del till en rektangel ca 2 cm tjock.
Rulla ihop från långsidan och lägg med skarven neråt på en plåt.
- Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Sätt in på nedersta falsen i 200 grader varm ugn, och grädda i ca 30 minuter.
Publicerat den
27 juni 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade detta idag. Härligt saftigt och gott rågbröd. Lättbakat dessutom. Tack! :)