- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Härligt god gratäng, servera gärna med klyftpotatis eller bakade potatishalvor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa filén från hinnor. krydda med salt och peppar och stek i lite olja i en stekpanna tills den får en gyllenbrun färg runtom. efterstek i ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut köttet och höj ugnsvärmen till 225 grader.
skala och klyfta löken. Ansa grönsakerna och skär dem i bitar. Fräs löken och grönsakerna i lite olja tills de börjar få lite färg. krydda med salt och peppar. Häll på tomatkrosset och låt koka i ca 15 minuter. krydda med rivet citronskal.
- Lägg blandningen i en eldfast form. Skär filén i tunna skivor och lägg dem ovanpå grönsakerna. ringla över bearnaisesåsen och ställ in formen i ugnen tills såsen börjar få lite färg, ca 10 minuter.
Servera gratängen rykande het tillsammans med potatisen.
Publicerat den
3 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar