Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bearnaisesås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min hemlagade bearnaisesås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret långsamt och håll varmt.
  2. Blanda lök, vinäger, vitpeppar, samt persilja och koka den tills halva vätskemängden kvarstår.
  3. Värm vatten i en kastrull tills den kokar och ta bort den från spisen som används till vattenbad.
  4. Ta en mindre kastrull och låt den flyta i badet. Sila vätskan i kastrullen som kvarstår från vinägerblandningen.
  5. Tillsätt äggulorna en åt gången under kontinuerlig vispning och vispa tills äggulorna blir porös. Tillsätt sedan smör med sakta rinning (ej den vita bottensatsen) under kontinuerlig vispning. (Om såsen överstiger 60 grader kan den komma att skära sig samt om smöret kommer ned för snabbt.). Tillsätt dragon och smaka av.
  6. Tillred såsen strax innan måltiden. Om såsen håller på att skära sig försök sätta i en isbit eller 1 msk kallt vatten och vispa vidare.
  7. Man kan ev hålla såsen varm ca 2o min i vattenbad men om såsen överstiger 60 grader kommer den att skära sig så det är bra att röra om såsen ofta.
  8. Om såsen skär sig är det bara att börja om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.