Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bearnaisesås

 
Skriv ut

En klassiskt fransk sås och förmodligen den mest populära och mest väluppskattade sås. Bearnaisesås.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen, håll varmt. 2. Vispa äggulorna i en kastrull med försiktig värme tillsammans med vinäger, salt och peppar. (Ställ eventuellt kastrullen i vattenbad över värme.) 3. Vispa tills äggblandningen tjocknar. 4. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle. 5. Se till att inte bottensatsen i smöret kommer med. 6. Smaksätt din bearnaisesås med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.