Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Béarnaisesås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka lök, äpple och vitlök. Smält smöret i en kastrull. När smöret tystnat och blivit mycket svagt brynt - tillsätt lök, äpple, vitlök och curry och fräs det på svag värme ca 5 minuter. När curryn fräses med smöret kommer currysmaken bättre fram. Strö över vetemjölet och rör om. Blanda ner vatten och fond och låt såsen koka i ca 5 minuter. Kör såsen i mixer och häll tillbaka den i kastrullen. Runda av såsen med grädde och smaka av den med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Londonbon 11 februari 2011

    Ingerdienslistan och tillagningsbeskrivningen kommer från två olika recept. Ingerdienserna är förvisso de som man brukar ha när man gör bearnaisesås, men beskrivningen gäller tillagningen av nån currysås med äpple!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.