- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Den smaksatta och hopkokade dragonvinägerbasen kan sparas i kylskåp länge och användas vid varje béarnaisesåstillagning
Instruktioner
- Koka först ihop en dragonvinägerbas genom att reducera 4 dl rödvinsvinäger, 3 finhackade schalottenlökar, persilja och persiljekvistar samt någon matsked dragon till kanske 1 dl. Silas. Denna bas luktar illa när man kokar i hop den men kan sparas i månader i kylen och tas fram när man gör béarnaisesåsen:
- 3 äggulor blandas med två matskedar vinägerbas i en kastrull i vattenbad.
- Tillsätt 1 msk finhackad dragon.
- 200 g rumsvarmt smör vispas sakta i under uppvärmning till dess såsen tar sig. Värm inte för mycket så att gulorna koagulerar.
- Skulle såsen skära sig, som den lätt gör om den blir för varm eller för kall, starta om med en ny äggula och vispa som attan...
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar