Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bearnaisesmör

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittade det här smarriga aromsmöret i jakttidningen och det var riktigt gott till en god köttbit, jag tror även det funkar kanon till kyckling. Tänk på att om du tar färsk dragon så måste du minst dubbla mängden då torkade kryddor/örter har en kraftigare smak. Jag har inte ändrat i receptet mer än att jag ökade på smörmängden med 100 g så det blev en hel ask. ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka scharlottenlöken och blanda sedan vinäger, lök, dragon, peppar och kalvfond i en kastrull och koka ihop tills nästan all vätska ångat bort. Låt sedan “hopkoket” svalna. Finhacka några kvistar persilja. Blanda sedan smöret med lökblandningen och persiljan. Rulla in smöret i plastfolie eller smörpapper och förvara det i kylen eller frysen.
  2. Ska du frysa det så lägg det i en plastpåse eller aluminiumfolie efter att du rullat in det i plastfolie/smörgåspapper

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.