Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bechamelsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Bechamelsås är en vit grundsås som används i lasagne med ost, till torsk med ägg och till lutfisk på julen. Receptet ger 10 dl, vilket passar till en stor lasagne på 1-1,5 kg köttfärs.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget, koka upp och låt koka under fortsatt vispning 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.