Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beef Pho

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pho är Hanois berömda nudelsoppa som av många anses vara Vietnams nationalrätt. Vanlig som frukost eller mellanmål. Matstånd och små restauranger säljer rykande soppskålar - vanligare är med kyckling som är billigare där. Varje middagsgäst väljer sina egna tillbehör och kan också hälla på såser som söt chilisås och Hoisinsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rätten tar ca 6 timmar att laga till eftersom den smakrika buljongen ska lagas till (går ej att ersätta men väl värt besväret). Man kan laga buljongen i förväg annars och frysa in tills man behöver den.
  2. Lägg köttbenen, nötfilen, ingefära, salt och vatten i en stor gryta. Koka upp, skruva därefter ner värmen och sjud utan lock i 3 1/2 timme.
  3. Skumma av. Lägg i pepparkorn, kanel, kryddnejlika, korianderfrön och fisksås, och koka ytterligare 40 minuter.
  4. Lyft ur köttet och låt det svalna. Häll av buljongen: spara vätskan och släng bort ben och kryddor. Häll tillbaks buljongen i grytan. När köttet svalnat tillräckligt skär du det tvärsöver fibrerna i mycket tunna skivor. Ställ undan.
  5. När allting snart är klart lägger du nudlarna i en gryta med kokande vatten och kokar bara 10 sekunder - annars blir de för mjuka och faller sönder. Låt nudlarna rinna av ordentligt och fördela dem i soppskålarna.
  6. Lägg upp tillbehören på ett serveringsfat mitt på bordet.
  7. Koka upp köttbuljongen och koka livligt. Lägg några skivor av det kokta köttet tilsammans med några skivor rått kött i varje skål med nudlar. ös över den kokande buljongen, strö på salladslök och lökskivor och servera.
  8. Varje middagsgäst väljer sina egna tillbehör och kan också hälla på såser som söt chilisås och Hoisinsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.