Pho är Hanois berömda nudelsoppa som av många anses vara Vietnams nationalrätt. Vanlig som frukost eller mellanmål. Matstånd och små restauranger säljer rykande soppskålar - vanligare är med kyckling som är billigare där.
Varje middagsgäst väljer sina egna tillbehör och kan också hälla på såser som söt chilisås och Hoisinsås
Instruktioner
- Rätten tar ca 6 timmar att laga till eftersom den smakrika buljongen ska lagas till (går ej att ersätta men väl värt besväret). Man kan laga buljongen i förväg annars och frysa in tills man behöver den.
- Lägg köttbenen, nötfilen, ingefära, salt och vatten i en stor gryta. Koka upp, skruva därefter ner värmen och sjud utan lock i 3 1/2 timme.
- Skumma av. Lägg i pepparkorn, kanel, kryddnejlika, korianderfrön och fisksås, och koka ytterligare 40 minuter.
- Lyft ur köttet och låt det svalna. Häll av buljongen: spara vätskan och släng bort ben och kryddor. Häll tillbaks buljongen i grytan. När köttet svalnat tillräckligt skär du det tvärsöver fibrerna i mycket tunna skivor. Ställ undan.
- När allting snart är klart lägger du nudlarna i en gryta med kokande vatten och kokar bara 10 sekunder - annars blir de för mjuka och faller sönder. Låt nudlarna rinna av ordentligt och fördela dem i soppskålarna.
- Lägg upp tillbehören på ett serveringsfat mitt på bordet.
- Koka upp köttbuljongen och koka livligt.
Lägg några skivor av det kokta köttet tilsammans med några skivor rått kött i varje skål med nudlar. ös över den kokande buljongen, strö på salladslök och lökskivor och servera.
- Varje middagsgäst väljer sina egna tillbehör och kan också hälla på såser som söt chilisås och Hoisinsås.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar