Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beer Can Chicken

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en gudomligt god amerikansk grillad kyckling även kallad Beer Butt Chicken. Ett förtydligande.. För att kunna grilla indirekt så behövs en klotgrill

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se till att grillen är redo.
  2. Blanda alla ingredienser till kryddrubben i en liten skål och ställ åt sidan
  3. Ta bort överflödigt från nacken och rumpan på kycklingen. Strö över rub på ut och insidan av kycklingen.
  4. Öppna ölen och häll över ungefär hälften i ett glas vid sidan om ( perfekt till att ha som grillöl under tiden ). Gör ett större hål med hjälp av en konservöppnare i toppen på burken.
  5. Häll i vitlök, olivolja, rosmarin, timjan, citronsaft och chilipeppar ner i ölen.
  6. Trä över kycklingen över ölburken.
  7. Ställ kycklingen på gallret och grilla kycklingen via indirekt grillning i ca 45-70min tills kycklingen är klar, Vi brukar ta ett snitt i lårbenet och kolla så att köttsaften är vit och klar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • saxa 5 april 2010

    Balanserande på grillen och redo

  • edtbrfr 16 april 2010

    Måste man ha en grill med lock när man gör denna grillrätt? för den låter ru himla rolig men vil inte försöka om det inte går med en "vanig" grill för om halva kycklingen blir rå alt bränd så har man ju ingen middag.

  • christincarlsson 13 juli 2011

    Helt okej, hade dock för lite briketter så fick göra den färdig i ugnen.

  • harry_autio 12 november 2012

    Hm... låter himla litet att balansera kycklingen på en 33cl burk... o där man dessutom druckit upp hälften... blir inte mycke öl kvar där inte. Är det kanske felskrivet?? får en känsla av att en 50cl burk, halvfull med öl, verkar rimligare... Bara en tanke.. då jag läst andra liknande recept, där dem alltid anget 50cl halvfull burk öl... Jag har ju inte testat denna typ av grillning själv... ÄN ;o)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.