Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bef Stroganov

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En läcker och lättlagad rätt - en tung rätt för hungriga magar om man väljer att servera kokta brödbollar till. Denna goda rätt tillägnades greve stroganov på 1800-talet och håller än.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva löken och bryn den, lägg sedan 50% av löken i en gryta. Häll över kalvbuljongen, och låt det små puttra. Tillsätt tomatpure/senapspulver. Skär ättiksgurkan i fina tunna skivor. Tillsätt sherry alt. pressad citron samt grädden Lite salt/vitpeppar och red av grytan Låt det gotta till sig lite. Lägg i tomat klyftorna. Skiva upp oxfilén i tunna skivor. Lägg sedan upp såsen på ett fat. stek oxfilén hastigt och lägg den över såsen, dekorera med resten av löken. Och servera direkt och gärna på ryskt vis med kokta brödbollar. Se mitt recept Semmel knödel. (som kommer)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.