Bortglömd klassiker eller uppäten.
Instruktioner
- Smält smöret till frityrsmeten.
Blanda mjölet och florsockret i en bunke. Häll i vattnet och rör om så att du får en jämn smet. Rör i äggen och det smälta smöret.
Skala äpplena, kärna ur och skiva dem. Droppa över saften från citronen så att de inte mörknar.
Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta till 170–180 grader. Kolla med stektermometer eller en bit vitt bröd som ska bli vackert brun på en knapp minut.
Doppa äppelskivorna i smeten och fritera dem några i taget tills de är gyllene.
Ta upp med hålslev och låt dem drypa av på hushållspapper.
Blanda sockret och kanelen på en tallrik och vänd de friterade äppelskivorna i blandningen.
Servera beigneterna ljumma med glass.
- Tips:
Hoppa över sockret och kanelen och testa att salta beigneterna lätt i stället. Servera som snacks till ett glas vitt vin.
Publicerat den
27 augusti 2008
Skriv kommentar