Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Beigneter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bortglömd klassiker eller uppäten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret till frityrsmeten. Blanda mjölet och florsockret i en bunke. Häll i vattnet och rör om så att du får en jämn smet. Rör i äggen och det smälta smöret. Skala äpplena, kärna ur och skiva dem. Droppa över saften från citronen så att de inte mörknar. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta till 170–180 grader. Kolla med stektermometer eller en bit vitt bröd som ska bli vackert brun på en knapp minut. Doppa äppelskivorna i smeten och fritera dem några i taget tills de är gyllene. Ta upp med hålslev och låt dem drypa av på hushållspapper. Blanda sockret och kanelen på en tallrik och vänd de friterade äppelskivorna i blandningen. Servera beigneterna ljumma med glass.
  2. Tips: Hoppa över sockret och kanelen och testa att salta beigneterna lätt i stället. Servera som snacks till ett glas vitt vin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.