Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bellas vita chokladkolatårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gjorde den till min dotters 16-årsdag och den uppskattades.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º i 20-25 minuter i en vid plåt, eller dela upp smeten i 3 mindre kakformar som är smorda med smör och strödda med ströbröd eller kokos eller kanske nötter eller vad man nu vill ha.
  2. Smält smöret. Lägg ner den vita chokladen i smöret och smält till en massa.
  3. Rör ner mjölet. Låt svalna något och vispa till gulorna lite och häll ner det i smeten och rör rejält runt i smeten så att allt blandas.
  4. Vänd ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Sätt din kakan i den varma ugnen och grädda i 20-25 minuter.
  5. Låt svalna och ställ in i kylskåpet för att stelna. Värm grädden och låt blockchokladen smälta i den och bred den över kakan.
  6. Vispa grädden med eller utan smaksättning och servera till. Den som vill, kan pynta med kanderade bär och/eller frukt eller färska bär och frukter eller silverkulor eller marsipan eller vad fantasin tycker.
  7. Bottnen går att frysa utan glasering. Hålbar i max 3 månader eftersom den innehåller mycket fett och fett härsknar fort, även i frys.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.