- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gjorde den till min dotters 16-årsdag och den uppskattades.
Instruktioner
- Ugn 175º i 20-25 minuter i en vid plåt, eller dela upp smeten i 3 mindre kakformar som är smorda med smör och strödda med ströbröd eller kokos eller kanske nötter eller vad man nu vill ha.
- Smält smöret.
Lägg ner den vita chokladen i smöret och smält till en massa.
- Rör ner mjölet.
Låt svalna något och vispa till gulorna lite och häll ner det i smeten och rör rejält runt i smeten så att allt blandas.
- Vänd ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Sätt din kakan i den varma ugnen och grädda i 20-25 minuter.
- Låt svalna och ställ in i kylskåpet för att stelna. Värm grädden och låt blockchokladen smälta i den och bred den över kakan.
- Vispa grädden med eller utan smaksättning och servera till. Den som vill, kan pynta med kanderade bär och/eller frukt eller färska bär och frukter eller silverkulor eller marsipan eller vad fantasin tycker.
- Bottnen går att frysa utan glasering.
Hålbar i max 3 månader eftersom den innehåller mycket fett och fett härsknar fort, även i frys.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar