Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bellmans strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här senapsmarinerade strömmingen har fått sitt namn efter skalden Bellman. Stek den i smör och servera med exempelvis ett gott potatismos. Receptet kräver att strömmingen marineras i ett dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marinaden. Vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt. Lägg i strömmingsfiléerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. Låt stå kallt i ett dygn.
  2. Vänd filéerna i grovt rågmjöl smaksatt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt, gärna med potatispuré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.