Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Benfri kotlett i gräddsås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En, enligt mig, mycket god och snabblagad rätt jag kom på häromdagen när jag hittade ett par bitar kotlett som blivit över i kylskåpet. Ville dela med mig receptet till andra och kanske få den bedömd, här är ju perfekt att göra det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i lite smör på båda sidor tills de fått lite färg krydda med salt och peppar.
  2. När de fått lite färg, sänk värmen och strö lite rosmarin, basilika, timjan över kotletterna. Lägg i vitlöken o låt den brynas lite lätt i smöret, vänd kotletterna.
  3. Häll i vatten, grädde, grönpeppar och klicka i senapen och gelén. Låt kotletterna puttra i detta ett tag på svag värme, smaka av. Häll vid behov i mer grädde.
  4. Serveras till ris och gärna en grönsallad med nån god vinägrett.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Maga005 13 mars 2010

    Verkligen gott, och så enkelt! Hade benfria kotletter o visste inte vad jag skulle laga till! Kvällen räddad! Tack

  • bitten56 6 januari 2013

    Detta var sååå gott, såsen blev ljuvlig. Detta recept får du en klar 5:a för. Vi hade klyftpotatis till.

  • Brynolf55 9 januari 2013

    Tackar, kul att det gillas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.