Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bengalisk Linssoppa

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Linssoppa à la Abdus. En enkel soppa som kan användas som sås till "torrare" bengaliska grytor, men går lika bra att äta som den är! (med rätt kryddning såklart!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj linserna noggrant innan du sätter dem på kokning i vattnet. Koka linser och en fjärdedel gul lök i 15-20 min och skumma av vid behov. Var noga med att du inte får med dig lök när du skummar av! Tillsätt de klyftade tomaterna (det är viktigt att stjälkens fäste tas bort) och salt och låt koka tills tomaterna mjuknat och kan vispas sönder. Avlägsna skalet när det lossnar från "fruktköttet". Häll över soppan i en bunke medan du använder kastrullen till att steka upp resten av löken och vitlöken i olja. (Man kan även steka upp det i en stekpanna eller dylikt bredvid och sedan hälla över i kastrullen.) När löken får färg hälls soppan över i kastrullen igen och värms åter upp och smakas av med kryddor efter eget tycke innan servering.
  2. Man kan variera smaken t.ex. med 1-2 potatisar, färsk koriander, persilja eller dill. (Potatisen tillsätts då samtidigt som linserna och kryddorna tillsätts tillsammans med tomaterna) Jag brukar ha i lite gurkmeja för färgens skull och sedan svartpeppar och chili, även persilja för att göra den lite sötare, men man kan i princip krydda med vad man vill!
  3. Tips: Stek de torra kryddorna tillsammans med löken så kommer aromerna fram bättre, men vänta med örterna tills soppan ska smakas av!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.