Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bengaliska röda linser

 
Skriv ut

Indisk rätt som serveras till currykryddade grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

Värm de torra linserna i en tjockbottnad gryta 1?2 minut. Tillsätt riven lök, ingefära, kryddor, vitlök, salt, citronsaft och så mycket vatten att det täcker. Koka upp och sjud på svag värme 1 timme, ju lägre temperatur desto bättre. Hetta upp oljan och värm den skivade löken. Mosa linserna lätt, blanda i löken, rör om och lägg på lock. Tag grytan från värmen och låt den stå 5 minuter innan den serveras.  

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.