Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1-10 portioner
Skriv ut

Etiopisk peppar.Berbere används som bordskrydda eller smaksättare i grytor av olika slag. Kryddblandningen passar väldigt bra till lamm, fläsk, kyckling och nötkött. Den passar dessutom utmärkt som grillsås eller till marinad.

Ingredienser

Instruktioner

Rosta kryddorna på svag värme under omrörning ca 5 minuter i en panna. Tillsätt sedan vitlök, lök, chili och den rostade paprikan. Rör om och tillsätt vatten, olja och salt koka upp och mixa sedan till en slät pasta i mixerkanna eller med mixerstav.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.