Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berbere - Etiopisk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Het och god rätt som kan serveras med lime- och persiljecouscous, ris eller potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda Berberekrydda, salt och olja till en marinad. Lägg kycklingen i en form och häll över marinaden. Vänd runt så köttet täcks, låt marinera 30min. i rumstemperatur. Ta upp kycklingen från marinaden. Stek kycklingen på medelvärme i stekpannan tills den blir gyllenbrun. Lägg därefter in kycklingen i ugnen tills innertemperaturen mäter 65 grader.
  2. Ta ut och skär kycklingen i skivor och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.