Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bergets Kalaskringlor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sköna kalasstunder med frasiga och nötiga kringlor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 200c
  2. Tina smördegsplattorna och kavla ut dom var och en för sig till ca 60cm långa längder. Vik sedan varje längd 3 ggr på längden skär sedan av dom på mitten . Nu har man 10 bitar a 30 cm.
  3. Pensla dessa med uppvispade äggulorna. Blanda valmötter,socker, kardemumma och strö detta över längderna. (Kardemumman kan uteslutas ) Vrid längderna några varv och forma kringlor.
  4. Grädda i 200c ca 10 min .
  5. Låt kringlorna svalna och pensla dom med aprikospuren/marmeladen .
  6. Rör samman florsocker o ringla över dom nu svala kringlorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.