Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berits limpor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Den här limpan skall alltid bakas till jul. Den är mycket god, barn gillar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en passlig deg . Låt jäsa till sin dubbla storlek.Knåda den.
  2. Baka ut dem till 4 limpor ,runda eller avlånga. Låt limporna jäsa tills de blir gräddningsklara .
  3. Blanda ihop lite sirap och vatten och pensla dem . Sätt in dem i ugnen i 200 grader tills de blir passligt bruna .
  4. Man kan pensla en gång till under gräddningen. Vira in dem i en handduk tills de svalnar .
  5. Lycka till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ennair09 14 februari 2009

    Hej! Berits limpor håller just på och jäser. Andra gången den här veckan som jag bakar dem.De är såååå goda. Tack för receptet på limporna. Jag fick det för mer än 30 år sedan när jag flyttade hit. Alla dagar är vän dagar, så ha en bra dag i morgon också.

  • Jalin81 21 maj 2009

    Jag har ett nästan likadant recept men större mjölmängd 16-18 dl vetemjöl. De brukar jag pensla endast med ägg. Funkar jättebra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.