Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berits morotsbullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Riven morot gör bullorna smakliga och saftiga --och hälsosamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och skala morötterna och riv dem fint. Värm mjölken till 42 grader. Rör torrjästen i ca 1 dl vetemjöl, vispa mjölet i mjölken.
  2. Tillsätt saltet, oljan och de rivna morötterna. Tillsätt flingorna eller kliet och mjölet i några omgångar, arbeta degen tills den är smidig.
  3. Ställ degen varmt och låt den jäsa till dubbel volym. Knåda den jästa degen ett ögonblick och dela den i 16 delar.
  4. Rulla bitarna till runda bullar. Jäs dem ca 15 minuter på varmt ställe under en duk. Pensla ytan med ägg och strö havreflingor eller kli på ytan.
  5. Grädda i ugn på mittfalsen ca 12 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.