Riven morot gör bullorna smakliga och saftiga --och hälsosamma.
Instruktioner
- Tvätta och skala morötterna och riv dem fint.
Värm mjölken till 42 grader. Rör torrjästen i ca 1 dl vetemjöl, vispa mjölet i mjölken.
- Tillsätt saltet, oljan och de rivna morötterna.
Tillsätt flingorna eller kliet och mjölet i några omgångar, arbeta degen tills den är smidig.
- Ställ degen varmt och låt den jäsa till dubbel volym.
Knåda den jästa degen ett ögonblick och dela den i 16 delar.
- Rulla bitarna till runda bullar. Jäs dem ca 15 minuter på varmt ställe under en duk.
Pensla ytan med ägg och strö havreflingor eller kli på ytan.
- Grädda i ugn på mittfalsen ca 12 minuter i 225 grader.
Publicerat den
25 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar